Rendszeres olvasók

2010. június 27., vasárnap

Első tanfolyami anyag

Megvarrtam az első foglalkozás anyagát, ami mindenféle csíktechnikából fog állni. Aztán a különböző mintákból varrtam egy samplert. Egészen nagy lett, 60*60 cm. Nem hátlapozom fel, hogy a "diákok" lássák a vasalást. Így eggyel sikerült növelnem az UFO-k számát :)) Jó kis tavaszi színeket szedtem össze, olyan lett, mint egy nagy adag gyümölcs fagylalt. Remélem, a lányoknak is tetszeni fog, és elég lesz a három óra, hogy ők is meg tudják varrni.
Még lehet jelentkezni, akár csak az első két foglalkozásra is, azokat biztosan megtarthatom. Június 30-án 15-18 h-csíktechnikák, július 7-én 15-18 h -neszesszer gépi applikálással és papírtechnikával, lezárt cipzárral. Bővebbet a tanfolyamokról itt olvashattok :))

2010. június 24., csütörtök

Illatos szívek

Boginak hátlapoztam még tavasszal néhány szépséges keresztszemes szivecskét. Anyukáméknál forgattam ki őket egy látogatás alkalmával. Anyu közölte, hogy ilyen aztán neki is kell, méghozzá levendulával töltve :)) Nagy nehezen szereztem levendulát, aztán végre rászántam magam, hogy megvarrjam őket. Persze arra nem volt időm, hogy nekiálljak böködni, ennyire szépeket egyébként sem tudnék, így csak gépi applikálással követtem el rájuk néhány bordó és kék szívet. Mivel van itthon egy csomó kész masnim, így azt is tettem rájuk. Remélem tényleg elűzik a molyokat :))

2010. június 22., kedd

Tanfolyam - update :))

A nyári családi programokra való tekintettel úgy is lehet jelentkezni, ha nem tudsz minden alkalommal jönni. Összerakhatod a két tanfolyamból a neked megfelelő öt időpontot, csak ezeket a dátumokat be kell diktálni a jelentkezésnél :)) Jelentkezni a Varrógépcentrumban lehet telefonon : 06-1-322-1363


2010. június 20., vasárnap

Tanfolyamot tartok !

A Varrógépcentrumban kezdő és haladó patchwork tanfolyamok indulnak. Az a megtiszteltetés ért, hogy engem kértek fel a közép-haladó és a haladó tanfolyamok megtartására :))
Elsősorban a nagy kedvenceimet fogom tanítani, mindenféle csíktechnikát és rengeteg gyors és látványos technikát. Emellett lesz jó pár használati tárgy és azok buktatói : cipzár bevarrás táskába és neszesszerekbe, táska bélelése, zsebek és fülek, sarkok kialakítása, francia varrás, ilyesmi.
A közép-haladó és a haladó is hivatalosan 15 órás, 5*3 óra bontásban, szerda délutánonként, de mindkét tanfolyam után tervezek egy joker foglalkozást, ahol megnézzük az addig készült holmikat és befejezzük, ami otthon nem ment, megbeszéljük a homályos dolgokat és tanítok még valami meglepit :))
Jelentkezni a Varrógépcentrumban lehet, és nálam érdeklődhettek emailben, hogy mi kell az első foglalkozásra.
Első alkalom : június 30. Elég közeli időpont, remélem összejön a kellő létszám :))
Felteszem ide is a tananyagot kedvcsinálónak. Sajnos elszállt a gépem és eltűnt az összes fotóm így nem tudok mindent mutatni, de persze addigra mindent megvarrok :))


Közép-haladó

1. kerítésminta, roman stipes csőtechnikával, 9-es blokk variációi
csíktechnikák
Ez egy mintagyűjtemény mindenféle csík és gyorstechnikával, ezeket a blokkokat fogjuk használni használati tárgyakon vagy faliképen :







2.
papírra varrás, cipzár bevarrása, szabás, bélelés, vliesofix használata
talpas neszesszer Tilda fazonban



3.
gépi applikálás, francia varrás, mérés, vágás nagyobb daraboknál vágólapon
összecsukható szatyor, bélelt szatyor





4.
csillag gyorstechnikája, csukott négyzet szabása
karácsonyi asztalközép vagy párna.





5.
szeminol minta, cipzár varrása, szegett bélés
irattartó, bugyor, pénztárca



Haladó - folytatólagosan az előbbi után, ugyanazokkal a paraméterekkel
1.
tulipán gyorstechnikával
tavaszi futó




2.
forgó-csillag gyorstechnika, kaleidoszkóp gyorstechnika
párna 2 db



3.
tortacikk technika, kilences blokk vágása-varrása 3 színből
szabadon szabás egyenes vágással, falikép készítése





4.
táncoló négyzetek
5.
táska varrása valamelyik eddig tanult mintával




Bővebb információt a kurzus vezetőjétől kaphatnak:
Földváry Györgyi
T. :06 70 265-7423
Mail: foldvary64@citromail.hu

2010. június 19., szombat

Gyűjtés

GYORSLINKEK: WWW.IKEA.HU | NAPPALIK | KONYHÁK | HÁLÓSZOBÁK | IKEA FAMILY | ÚJDONSÁGOK
IKEA Budapest | IKEA Budaörs

IKEA Budapest | IKEA Budaörs 2010. június 19.
FOCIM1.jpg
FOCIM2.jpg



IKEA áruházaink 500 ágyat és sok hasznos lakberendezési eszközt (törülközőket, papucsokat, bögréket, ágyneműket, takarókat) ajánlanak fel az árvízkárosult családok részére, 5 000 000 forint értékben.






Hozd el TE is, amivel támogatni tudod azokat, akik bajba kerültek, és mi eljuttatjuk az adományodat oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.




Bár az ár lassan levonul, a segítségre most is nagy szükség van. Az árvíz sok lakást, házat tett tönkre, otthonokat semmisített meg. Az IKEA áruházak gyors és azonnali segítséget nyújtva 500 ágyat ajánlanak fel a visszaköltözőknek elsődleges segítségként, illetve plüssjátékokat küldenek a gyermekeknek, hogy egy kis örömet vigyenek a mindennapokba.



kamion1.jpg


Kamionunk 2010. június 25-én indul
az alábbi helyszínekről:


IKEA Budapest
1148, Budapest Örs vezér tere 22.
Az IKEA áruház főbejárat előtti tér


IKEA Budaörs
2040, Budaörs Sport utca 1–3.
Az IKEA áruház parkolója



csatlakozz.jpg
emberek1.jpeg



Gyere el 2010. június 25-én délután 3 és este 8 óra között
az áruházainkba, és segíts megtölteni a kamionokat!





Amire a legnagyobb szükség van:

- tisztítószerek és tisztítóeszközök
- tisztálkodási szerek
- tartós élelmiszerek


Aminek TE nem veszed hasznát, másnak még kincs lehet!
Kérjük, hogy jó állapotú, tiszta termékekből álló csomagot hozz!

Gyere el, és adományoddal segíts TE is, hogy újra otthont teremthessenek a károsultak!





csomagok21.jpg



IKEA FAMILY



plusscsik1.jpeg





2010. június 18., péntek

Elmaradt bejegyzés- vegyes vágott

1. Az utolsó bejegyzésem óta itthon fetrengtem influenzával, meg fogfájással, meg torokfájással, meg általános fájással :((
Így elmaradt az élménybeszámoló a két héttel ezelőtti Goubáról. Pedig klassz volt, végre megismerkedtem Fércjutkával, aki nagyon kedves és vidám, igazi napsugaras nőszemély :))
Beszélgettem egy csomó új és régi blogos ismerőssel, vásároltam Nyikitánál, klassz sültkrumplit ettünk lángos helyett, és persze söröztünk. És még az idő is remek volt :))


2. És még ajándékot is kaptam ! Hajnikri lepett meg ezzel a gyönyörű mobil-tokkal, csak azért mert megérdemlem :)) Legalábbis szerinte :))
Innen is nagyon köszönöm, nagy örömet szereztél !







3. Két hete adtam fel egy csomagot Virágnak, amiről azóta sincs hírem, pedig három párnát küldtem az árvízkárosultaknak szánt csomagjába :((
Egyre jobban utálom a postát !

4. Díjat kaptam :)) Bár ismeritek a hozzáállásomat a különféle díjakhoz, azért ennek örülök.
Mindig megtisztelőnek érzem, ha egy számomra ismeretlen alkotó nyilvánítja ki, hogy olvas engem, és szereti, amit csinálok, pláne, ha ennyire eltérő műfajban tevékenykedik, mint én. Érdemes megnézni a blogját, szépséges gyöngyékszereket láthattok nála. És ha megkívánjátok valamelyiket, a Goubán megtaláljátok :))
Kedves Vanda, innen is nagyon köszönöm :))

Mára ennyi, remélem holnapra összekapom magam, készülök a Vigadó térre a közös varrásra a szabadban a Kelenfolt lányaival. Remélem, nem rombolja szét teljesen az időjárás !

Posted by Picasa

2010. június 7., hétfő

Gusztustalan bejegyzés :((

Programom volt vasárnap, ami remekül sikerült, megérdemel egy külön posztot.
Dél körül megéheztünk, gondoltuk, eszünk egy jól bevált lángost. Kifizettük, aztán csak vártunk, vártunk, a bódénál nem volt sor, csak ketten álldigáltunk. Azt hittem, rosszul látok : a kiszolgáló hölgy (?) feltett egy csecsemőt a kiadó pultra, ahol normális esetben az ételt adja ki, és teljes nyugalomban, premier plánban bepelenkázta.
Teljesen elment az étvágyam :(( Nem vártam meg, hogy kicsi vagy nagy dolog volt-e, sem azt, hogy vajon hol fog kezet mosni, mielőtt kiadja a lángosokat.
Odamentünk a sütögető fickóhoz, és közöltük, hogy kérjük vissza a pénzünket, mert elment az étvágyunk.
Mondtuk neki, örüljön, hogy nem az ÁNTSZ-től vagyunk.
Aztán elmentünk sült krumplit enni.
Kíváncsi lennék, ti hogyan reagáltatok volna ?

2010. június 2., szerda

Anyageltüntetés-május

Megint eltelt egy hónap, megint elpusztítottunk némi anyagot :))
Talán a sok vásárnak és a sok friss meleg portékának köszönhető, de ebben a hónapban kevesebben nyúltak (nyúltunk) a régi elfekvő készlethez.
Csak négy pályamunka érkezett : Andy takarót varrt, Marika tombolatárgyakat, KicsiKató szatyrokat, Ezkriszti ülőpárnát az étkezőpadra.
A linkeket itt találjátok meg.
Úgy tűnik, jó velem játszani, előbb-utóbb mindenki nyer a sorsoláson, csak ki kell várni, hogy elkészüljek az ajándékokkal :))
Ebben a hónapban Marikának kedvezett a szerencse !
Lányok, minden eddigi nyertestől (Agibo, Hajnikri, Marika) kérek szépen postacímet, remélem, még ebben a hónapban elindítom az ajándékokat !

Posted by Picasa