Rendszeres olvasók

2011. június 29., szerda

Nektek tetszik ?

Textilcsoda játékot indított a facebookon, csodás nyereményekért. Én ezzel a két párnával neveztem, hátha egyszer összejön nekem is valami nyeremény :)) Ha tetszenek a párnáim, kérlek lájkold a Textilcsoda oldalán, vagy nálam.
Előre is köszönöm :))

2011. június 25., szombat

Apró fecnik

A maradék bordó és rózsaszín csíkokból varrtam néhány dobozkát.

2011. június 19., vasárnap

Óriás

Ilyen nagy méretű varrós bugyrot kért a barátnőm. Húzódoztam tőle a mérete miatt, aztán a neten véletlenül belefutottam ebbe a leírásba.
A cucc egyáltalán nem bonyolult, viszont mivel rajzoljak ekkora ( 70 cm átmérő) kört ? Végigvettem a lakásban található össze szóba jöhető holmit, a fazékfedelet, a tupper nyújtólapot, a festékesdoboz tetejét, de mind kicsinek bizonyult. Ráadásul a körzőmet sem találtam :((
 
Otthon elpanaszoltam a kínomat apukámnak, és egy héttel később ez az extra szerkezet várt :)) 20 cm-től 95 cm-ig tudok vele rajzolni. Hát nem édes pofa ?

 Így már egyszerűen elkészítettem a bugyrot, barátnőm nagy-nagy örömére. És így megint fogyott egy "kicsi" az ide-oda rakosgatott német anyagomból :))



2011. június 17., péntek

Még egy helyszín holnapra !

VARRJUNK A SZABADBAN
június 18.-án szombaton

Ezen a napon Európa szerte kiköltöznek a foltvarró lányok-asszonyok a szabadba varrni, népszerűsíteni a kézimunkát.

A MÁRKÓFOLT Varrókör tagjai is csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez és várják a kicsiket és nagyokat varrogatni. Várják a hímzőket, a gobelin-varrókat, horgolókat és kötögetőket.

Márkón az új iskolánál
szombaton 16 órától

rögtönzött kiállítással, vidámsággal és szeretettel várják az érdeklődőket.

Marikáék Bábolnán a Cafe teraszán lesznek 10-től.

(Bár azt nem értem, hogy a blogosok miért nem hirdetik meg, kivétel persze Abile, miatta írtam ezt a két posztot. És miért nem adták le az időpontokat a Céhnek ? De ezek költői kérdések.)



QUIP day-varrjunk a szabadban !

Most szombaton, június 18-án lesz világszerte a Varrjunk a szabadban! (QUIP day) program.
Pécsett a Pécs-Work Vasutas Foltvarró Csoport és a Hunyor Vasutas Foltvarró Csoport tagjaival találkozhattok a Sétatéren 10 órától 17 óráig. 
Rácalmáson  is szeretettel várnak  Agiboék  -délelőtt 10 órától- mindenkit a Jankovich Kúria és Rendezvényközpont udvarára.
Tiszaújvárosban két helyszínen, délelőtt a Tiszaparti városrészben, délután 16. órától a Kiállító terem előtti téren fognak varrni.
Kecskeméten  a MŰVház előtt lesznek Elizanikóék , és ott varrnak a szabadban. 
Kabán a Főtéren várnak benneteket 15-18 óráig a kabai Foltvarró Szakkör tagjai.
Június 18-án 9-től 15 óráig közös kézimunkázásra várja a Berényfolt foltvarró csoport  Jászberényben a  Békás kúthoz a varrni, horgolni, kötni szeretőket.

 A többi helyszínről sajna nincs tudomásom. A képet hamarika oldaláról vettem, remélem, nem bánja.

2011. június 14., kedd

Méreg-varrás




Így még életemben nem jártam, szó szerint. Reggel gyanútlanul beleugrottam a szandálomba, ami egy évig várt a szekrényben. Napközben gyanús lehetett volna, hogy apró fekete darabkákat hagyok magam után, mint Jancsi és Juliska a kenyérmorzsákat, de akkor még nem gyanakodtam. Délután elindultam az újpesti csoportfoglalkozásra, és a buszmegállóban majdnem elájultam. Lenéztem a lábamra, és körben a cipőm talpa, mint a tubarózsa kinyílva szerteszét állt a sarkam körül.

Diszkréten alánéztem, és döbbenten konstatáltam, hogy a cipőm sarkából egy öklömnyi darab hiányzik. Kénytelen-kelletlen hazamentem, persze a kertek alján, kínosan ügyelve rá, hogy senki se jöjjön mögöttem. Mire hazaértem, a cipőm talpa teljesen szétment, Újpestre valószínűleg már mezítláb értem volna oda.  

Mérgemben leültem varrni, és megvarrtam a kolléganőmnek az iker-párnákat, amit egy nyugdíjas-búcsúztatóra kért egy hölgynek és egy úrnak.
Hát, ennyi előnye volt, hogy nem tudtam eljutni a csoportba, de azért erősen ütögetett a guta.
Ráadásul másnap mehettem szandált venni :((

2011. június 3., péntek

Jó program szombatra

Kékmadárral találkoztunk tegnap, elmentem megnézni a jótékonysági vásár megnyitóját. Sajnos mire odaértem, a batár nagy zápor mindent elmosott :(( Pár percet beszélgettünk, odaadtam azt a néhány apróságot, amit vittem, de a többiek munkáit nem tudtam megnézni. Holnap a piaci utam során ismét útba ejtem a Pestlőrinci Kossuth teret, hátha nagyobb sikerrel járok. Aki ráér, jöjjön el, hátha talál valami szívének kedves apróságot.

2011. június 2., csütörtök

Varrományok


 Körmi mutatott a KáVén egy ilyen biscornu fazonú dobozkát, amibe rögvest beleszerettem. Csak az nem tetszett benne, hogy rengeteget kell kézzel varrni rajta, és kézzel csak akkor varrok, ha muszáj.
Így azon agyaltam a hétvégén, hogy miként lehetne teljesen géppel varrni. És ha már variálok rajta, akkor a cipzár se ott legyen, mint az eredetin :))

Így született ez a nagyon rózsaszín dobozka, amin csak a bélésben kellett némi kézi varrás és a cipzár is az átlóban van :))



  Még a KáVén csábultam el erre a csupa finomság anyagra, már akkor tudtam, hogy receptkönyv lesz belőle. A feliratot én hímeztem, hát olyan is, ez nem igazán az én műfajom, de talán még fejlődhetek.
Varrtam bele könyvjelzőt szaténból, amire az anyag párjából  tettem egy pici képet. Belül pasztel rózsás a bújtatója.


Gyönyörű krémszínűek a lapjai, de ez persze nem az én érdemem.
Remélem, tetszeni fog az ajándékozottnak. Mondtam én, hogy egyre romantikusabb dolgokat varrok :)) Lehet, hogy öregszem ?

2011. június 1., szerda

Májusi aprók


Ismét eltelt egy hónap, így mutatom a májusi aprókákat.
Györgyi két szépségesen tűzött neszesszerrel jött.
Amy  neszesszert és tolltartókat varrt.

Judit Gödről a barna maradékokból készített crazy borítókat és pénztárcákat.





Lánya Panna egy helyes pillangót küldött.

Böbillánál egy csíkos műbőr szemüvegtokkal gazdagodott a készlet.
Kaccat is crazy technikát használt a "snassz" dobozai bevonásához.








Napos a maradék bordókból készített kozmetikai tartókat.












Én pedig már mutattam az Isten hozott táblámat.
Ennyi az ehavi termés. Persze, tudom, hogy ennél jóval több cucc készült, de ha nem külditek el a képeket vagy legalább a blogotokban nem írjátok oda, hogy ez az apró fecnis játék jegyében született, akkor nem hozom el a képet :)))
És aki még nem tette ki a játék bannerét, azt szépen kérem hogy pótolja.

És egy plagizálás Juhizstól : "Természetesen akinek ez nem inge, ne vegye magára.
(Vágja szét és varrja újra ;-) ;-)"